Philip Mannaerts

Drs. Ir. Philip Mannaerts

Architect & Historicus


Mede-oprichter van de Coöperatie de Namen U.A.

Philip is architect en historicus. Hij is geboren en getogen in België, maar woont sinds 2003 in Nederland, en is – met uitzondering van zijn Vlaamse tongval – volledig geïntegreerd.
In juni 2010 studeerde hij met eervolle vermelding af aan de TUDelft. Zijn afstudeerproject ‘[DIS]continuity’ werd genomineerd voor de nationale archiprix-selectie van 2011 (een jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerplannen van de Nederlandse opleidingen voor architectuur en stedenbouw).
In de daarop volgende jaren heeft hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam een tweede master ‘Architectuurgeschiedenis’ gevolgd, waarin hij op zoek ging naar zowel verdieping als verbreding in zijn vakgebied van architect. Een zoektocht naar de duurzaamheid van de stedelijke omgeving, en een architectuur die op esthetisch, cultureel en maatschappelijk vlak hiervan een afspiegeling kan zijn.

Philip is als architect geïnteresseerd in de maakbaarheid van dingen, of dit nu een meubelstuk is, een woonhuis, een stedenbouwkundig plan of de theoretische onderbouwing voor een stedelijke samenlevingsvorm. Gedreven om zijn dromen en stellingen waar te maken, is het zijn streven om elk project weg te halen van de tekentafel, om dit daadwerkelijk te realiseren.
Gelukkig wordt zijn honger reeds regelmatig gestild, met onder andere de bouw van het Stylospaviljoen BlackBox (nog tijdens zijn opleiding aan de TUDelft), de renovatie van een appartement aan de Voorhaven in Rotterdam, de restauratie van het rijksmonument Café Laros te Velp, en nu met de bouw van de nieuwbouw woning ‘Huis te Almen’, de renovatie van het interieur van ‘Huize Buitenrust’, en de verbouwing van een vakantiehuis in Italië.

Contact

Recente projecten van Philip:

Bekijk alle projecten van Philip
Frank van SchadewijkPhilip