Open Science Centre

Loes Goebertus Floris Steenland, Frank van Schadewijk, Loes Goebertus

Open Sience Centre
De Namen hebben het voorlopig ontwerp gemaakt voor het Open Science Centre. Het Open Science Centre (OSC) stimuleert de duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen door middel van wetenschap en technologie. Het is een inspirerende leeropgeving gebaseerd op open standaarden: open architecture, open technology & open science. Het OSC is toegankelijk voor iedereen en kan overal ter wereld gevestigd worden. de ... Read More
Loes GoebertusOpen Science Centre

vernieuwbouw projecten

Loes Goebertus Frank van Schadewijk, Loes Goebertus

vernieuwbouw BJW duurzaam wonen
De Namen werkt mee aan de vernieuwbouwprojecten van BJW duurzaam wonen. Een totaal nieuwe jas voor je woning zonder dat je maandlasten stijgen. BJW maakt dit mogelijk doordat de besparing op de energie rekening de verbouwingskosten compenseert, dankzij een efficiënt geprefabriceerde bouwmethode. De woning wordt binnen acht werkdagen geheel voorzien van nieuwe buitenwanden, daken en installaties. Optioneel kan ook de ... Read More
Loes Goebertusvernieuwbouw projecten

CPO project Nautilus

Loes Goebertus Loes Goebertus

Nautilus groep
De Namen werkt mee aan Nautilus, een woon-werkgebouw op Zeeburgereiland dat tot stand is gekomen door collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO), oftewel zelfbouw met een groep. iedere bewoner krijgt een op maat gemaakt woning, geen enkele woningplattegrond is hetzelfdeLoes Goebertus Nautilus behuist 43 woningen met werkruimtes en een aantal gezamenlijke voorzieningen, zoals een theater, een gedeelde logeerkamer, dakterrassen, een tuin en ... Read More
Loes GoebertusCPO project Nautilus

Woning te Almen

Philip Mannaerts Frank van Schadewijk, Philip Mannaerts

DSC_0185
Een nieuwbouw-woning die wordt uitgevoerd in houtskeletbouw, en is gelegen in het buitengebied van Almen. Ontwerp, uitwerking en bouwbegeleiding in samenwerking met Peter Bedner. de noordzijde die voorzien is van een grote glasgevel (in triple glas)Philip Mannaerts Het ontwerp is een luxueuze woning die is vormgegeven als een houten schuur met een ver uitkragend grasdak. De buitengevel is bekleed met ... Read More
Philip MannaertsWoning te Almen

Restauratie woonhuis ‘Café Laros’

Philip Mannaerts Philip Mannaerts

Café Laros
Duurzame restauratie van ‘woonhuis en cafe Laros’ te Velp. Ontwerp en uitvoering in samenwerking met architect Vera Franken. Van het rijksmonument Café Laros, ligt de focus op behoud. Behoud van het Cafe met originele meubilair, biertap en inventaris, maar ook van de specifieke kenmerken van de unieke verschijningsvorm van het gebouw. Het woonhuis staat op een beeldbepalende plek in zijn ... Read More
Philip MannaertsRestauratie woonhuis ‘Café Laros’

Black Box paviljoen

Frank van Schadewijk Philip Mannaerts

blackbox_01
Black box: begroeide gevels en een flexibel interieur. Het winnende ontwerp van een studentenprijsvraag met 62 deelnemende teams, in samenwerking met Martijn de Geus. In de een eenvoudige vorm van een kubus herbergt de Black box een flexibel interieur met een takelsysteem voor stoelen, en een tweede losstaand volume waarin alle ondersteunende functies zijn ondergebracht. De gevel heeft een speelse variatie ... Read More
Frank van SchadewijkBlack Box paviljoen

Campus Centrum TU Delft

Frank van Schadewijk Frank van Schadewijk

campus1
Door de toestroom van nieuwe studenten is er behoefte aan meer flexibele onderwijs- en studieruimtes. De TU Delft wil meer centrale voorzieningen voor alle faculteiten, het Campus Centrum komt hieraan tegemoet. Het Campus Centrum is centraal geplaatst in de TU wijk op een belangrijk knooppunt van ecologische verbindingen. Het gebouw opent zich duidelijk richting het centrale park van de campus: ... Read More
Frank van SchadewijkCampus Centrum TU Delft

Passiefwoning in het bos

Frank van Schadewijk Philip Mannaerts

passief wonen
Een duurzame gezinswoning, ontworpen naar aanleiding van de architectuurmanifestatie ‘wonen op Haagwijk’. Afgestemd op de bijzondere condities van de bosrijke omgeving, is een uniek ontwerp gecreëerd. De woning is volledig afgestemd op de stand van de zon. Als een zonnewijzer volgend, bewegen de bewoners volgens het ritme van de dag. Ze staan op met de prille ochtendzon in de slaapkamers ... Read More
Frank van SchadewijkPassiefwoning in het bos